Følg os på
Facebook & Instagram
og modtag nyheder
og gode tilbud.

REJSETIP: FLYV UDEN ØRESMERTER

- Førhen var flyrejsen et mareridt for mine ører, men nu har trykregulerende øreventiler løst problemet, fortæller fotograf Norman Nielsen, Odense Universitets-hospital.

Propper i ørerne, smerter, ubehagelige klik og nedsat hørelse. Det var de generende bivirkninger, som Norman Nielsen måtte døje med, hver gang han kom op i de højere luftlag. 


Nu kan han nyde flyveturen, både som ferie-og forretningsrejsende, takket være et sæt trykregulerende ørepropper, Jet Ears. Disse ørepropper, hvis kliniske be-tegnelse, er øreventiler,  beskytter ørerne mod de hastige trykændringer i kabinen under op - og nedstigning med fly. Og derfor er det slut med de svære øregener, som ellers plager mange flyrejsende.


"Jeg har prøvet diverse husråd med tyggegummi, næsespray og holden sig for næsen, mens man puster - uden held. Så blev jeg gjort opmærksom på de tryk-regulerende øreventiler Jet Ears, og de har løst mit problem," siger han til Fyens Stiftstidende. 


Udover at beskytte ørerne mod følgerne af trykændringer, bortfiltrerer Jet Ears hovedparten af ubehagelig baggrundsstøj. Dog uden at blokere for opfattelsen af almindelig tale og servicemeddelelser ombord på flyet. Musik og tale fra høre-telefoner går også klart igennem. 
 


"De fjerner trykubehaget uden at nedsætte hørelsen, så jeg kan have dem på under hele flyveturen," siger Norman Nielsen. 


Øreventilerne består af ren silikone, som føles behageligt for ørerne. Øreventilerne virker i kraft af et lille hul i hver ende af ørepropperne, som begrænser luftmængden ind og ud af øret. Øreventilerne er desuden indrettet med et luftkammer, som skaber modstand i forhold til luftstrømmen og virker støddæmpende på de voldsomme tryk, som øret udsættes for.


Derved forsinkes de hastige og ofte pinefulde trykændringer, som optræder under op- og (særligt!) nedstigning med fly. Med øreventilerne når øret gradvist at udligne det hastigt ændrede atmosfæretryk i kabinen.


Øreventiler kan desuden benyttes ved bjergkørsel, alpint skisport eller tunnelpas-sager, som også kan være behæftet med mærkbare trykgener.


Jet Ears kan som de eneste af sin art bruges igen og igen efter rengøring med mildt sæbevand eller hospitalssprit. Med i prisen følger et fikst og praktisk etui. De fås i to størrelser og passer således til de fleste øregange hos personer fra cirka 6 år.

 Til toppen 

Jet Ears - BLUE LINE GREY International | Slotsherrensvej 132 C, 2720 Vanløse - Danmark | Tlf.: 40 38 92 13 | jetears@mail.dk